Real Madrid wint na Champions League ook Europese Supercup, voor vijfde keer

Real Madrid wint na Champions League ook Europese Supercup, voor vijfde keer; De vijfde keer is de charme van Real Madrid in de Europese Supercup. In het Olympisch Stadion in Helsinki versloegen de Champions League-winnaars de Europa League-winnaar Eintracht Frankfurt met 2-0.

Real Madrid wint na Champions League ook Europese Supercup, voor vijfde keer
Real Madrid wint na Champions League ook Europese Supercup, voor vijfde keer

Met vijf Supercup-titels staat Real Madrid op gelijke voet met FC Barcelona en AC Milan. Chelsea was vorig jaar kampioen.

Dezelfde line-up die echte coach Carlo Ancelotti gebruikte om Liverpool te verslaan in de Champions League-finale, bracht de zaken op gang in Helsinki. De Europa League-kampioen Eintracht Frankfurt maakte één opstellingsaanpassing voor hun penalty shootout-overwinning op Scottish Rangers. Filip Kostic was afwezig omdat hij al vertrokken was naar Juventus.

De eerst mogelijke kans

Eintracht Frankfurt was het eerste team dat deze kans kreeg. MVP Thibaut Courtois van vorig jaar weigerde een weddenschap van Daichi Kamada. Daarna nam de kracht van Real toe. Voordat David Alaba in de 37e minuut het winnende doelpunt maakte, kreeg Vinicius Junior een paar uitstekende scoringskansen. Ook de tweede periode stond grotendeels in handen van Real. Er deed zich een wonder voor dat ondanks alle kansen alleen Benzema scoorde.

Ook de Voetbal Talk van ESPN gaat aanstaande donderdag weer in première. Vanaf 11 uur bespreken Milan van Dongen, Marciano Vink, Sjors Blaauw en Yordi Yamali het laatste nieuws en blikken vooruit op de komende Europese wedstrijden tussen FC Twente en AZ.

In de play-offs van de Conference League staat FC Twente op de eerste plaats. Een 3-1 overwinning op FK Cukaricki in Belgrado laat zien dat FC Twente uit Enschede het in zich heeft om de concurrentie aan te gaan. In de aflevering van ESPN Today van donderdag kun je hoogtepunten bekijken en een samenvatting lezen van de wedstrijd van Arizona tegen Dundee United.

De inwoners van Alkmaar worden belegerd.

Na de 1-0 nederlaag van vorige week op Dundee’s Tannadice Park heeft AZ een 2-0 overwinning nodig om de Conference League play-offs te halen.

Frankfurt kon in de tweede helft geen vuist maken vanwege het superieure spel van de tegenpartij. Vinicius demonstreerde opnieuw waarom Hazard op de bank bleef, en Trapp had meer geluk nodig dan vaardigheid om te voorkomen dat zijn schot binnenging. Op het uur zeilde Casemiro een volley over het doel en gaf de keeper nog een gelukspauze .

Real Madrid wint na Champions League ook Europese Supercup, voor vijfde keer
Real Madrid wint na Champions League ook Europese Supercup, voor vijfde keer

Trapp had er voor een groot deel de schuld van dat hij halverwege de tweede helft een U-bocht moest maken. Toen Benzema, op aanraden van iemand anders dan Vinicius, in één schot het winnende doelpunt maakte, zag de keeper er niet goed uit. De stad Frankfurt had haar laatste greintje optimisme verloren.

Carlo Ancelotti speelde tegen Tchouaméni en Rüdiger, twee recente toevoegingen aan de selectie van Real Madrid, terwijl hij de galeriespelers van het team ook wat speeltijd gaf. Een andere Rode Duivel die niet in staat was deel te nemen aan dit kampioenschap was Hazard.