Floor Jansen sings the national anthem at the Formula 1 race in Zandvoort

Floor Jansen sings the national anthem at the Formula 1 race in Zandvoort; Tijdens de Nederlandse Grand Prix op het duinencircuit van Zandvoort treedt zanger Floor Jansen op voordat de twintig Formule 1-coureurs worden vrijgegeven. Davina Michelle was de winnaar van vorig jaar. Het zingen van het volkslied op zo’n wereldwijde bijeenkomst is een grote eer voor mij”, aldus Jansen.

Floor Jansen sings the national anthem at the Formula 1 race in Zandvoort
Floor Jansen sings the national anthem at the Formula 1 race in Zandvoort

Singer: “Ik ben nooit een grote fan van de Formule 1 geweest, maar ik bewonder echt hoe toegewijd en gefocust iedereen is, vooral Max. Ik bid dat de coureurs en toeschouwers net zoveel energie krijgen van het volkslied als ik.

Ze treedt in de voetsporen van Davina Michelle, die het afgelopen seizoen headliner was op het Wilhelmus. De zanger was dankbaar voor de gelegenheid om het volkslied te zingen op de diplomatieke conferentie. Ik ben geen grote F1-fan, maar ik moet toegeven dat ik onder de indruk ben van de toewijding en focus van elke coureur, vooral van Max Verstappen. Ik bid dat het zingen van ons volkslied de coureurs en toeschouwers zal inspireren om alles te geven.

Jansen toert als leadzanger van de band al jaren door de grootste stadions ter wereld. Nightwish speelt symfonische metal. Haar uitvoering van “The Phantom of the Opera” met operazanger Henk Poort in het televisieprogramma Beste zangers katapulteerde haar naar bekendheid in Nederland. Ook de Nederlandse Popprijs 2019 werd aan haar uitgereikt.

Haar superieure zangkwaliteiten maken haar de ideale persoon om Wilhelmus over de hele wereld te vertegenwoordigen. Naast het reguliere racen zijn er ook de Porsche Supercup, Formule 2 en Formule 3 evenementen om naar te kijken.

Hoewel ze zeer vereerd is om het volkslied te zingen op deze internationale bijeenkomst, geeft Jansen toe dat ze niet veel aandacht schenkt aan het hoogste niveau van de autosport. Ik ben geen grote Formule 1-fan, maar ik bewonder de passie en focus van Max en alle anderen in de sport. Het zingen van het volkslied zou een geweldige manier zijn om de coureurs en fans enthousiast te maken voor het spel.

Over iets minder dan een maand wordt de Nederlandse Grand Prix

verreden op het circuit van Zandvoort. De duinen van Noord-Holland hebben gediend als circuit voor deze race en de toeschouwerstribunes zitten al geruime tijd vol. Het evenement was vorig jaar een groot succes en de organisatoren hopen deze keer op hetzelfde resultaat.

Floor Jansen sings the national anthem at the Formula 1 race in Zandvoort
Floor Jansen sings the national anthem at the Formula 1 race in Zandvoort

Het zingen van het volkslied voorafgaand aan de race was een hoogtepunt van het evenement van vorig jaar. Een huiveringwekkend verslag van het Wilhelmus werd verzorgd door zangeres Davina Michelle. De groep heeft zojuist de grote onthulling gedaan over wie dit jaar het volkslied zal zingen. Artiesten dit jaar zijn onder meer het Royal Air Force Orchestra en Floor Jansen. Jansen werd bekend door zijn optreden op de Nederlandse talentenjacht “Beste Zanger’s” met de heavy metal band Nightwish.