EREDIVISIEDUEL PSV – FC VOLENDAM VERPLAATST NAAR WOENSDAG 31 AUGUSTUS

EREDIVISIEDUEL PSV – FC VOLENDAM VERPLAATST NAAR WOENSDAG 31 AUGUSTUS; PSV heeft zijn Eredivisie-wedstrijd van 20 augustus tegen FC Volendam verplaatst naar 31 augustus om zich beter voor te bereiden op de tweede etappe van de play-off tegen Rangers.

EREDIVISIEDUEL PSV - FC VOLENDAM VERPLAATST NAAR WOENSDAG 31 AUGUSTUS
EREDIVISIEDUEL PSV – FC VOLENDAM VERPLAATST NAAR WOENSDAG 31 AUGUSTUS

De wedstrijd tussen PSV en FC Volendam is verplaatst van zaterdag 20 augustus om 20.00 uur. t/m woensdag 31 augustus om 20.00 uur (18:45 uur). De noodzaak voor PSV om deel te nemen aan play-off wedstrijden om zich te kwalificeren voor de groepsfase van de UEFA Champions League maakt deze aanpassing van het schema noodzakelijk. In juni werd de play-off kwalificatie van PSV bekend gemaakt tijdens de presentatie van het wedstrijdschema.

Op dinsdag 16 augustus (uit) en woensdag 24 augustus (thuis) om 21:00 uur staan ​​de play-offwedstrijden van PSV en Rangers FC of Scotland UEFA Champions League op het programma. In de tussentijd hoeft PSV niet mee te doen aan de Eredivisie, waardoor ze zich volledig kunnen concentreren op de kwalificatie voor de groepsfase van de UEFA Champions League.

CONVERSIE PROGRAMMA

De wijziging van het speelschema van PSV voor 2018 sluit aan bij de afspraken uit de Veranderagenda met Eredivisieclubs en Eredivisie CV. Als Nederlandse clubs die deelnemen aan de Champions League, Europa League of Conference League zich kwalificeren en een wijziging van hun Eredivisie-schema aanvragen, kunnen de wedstrijden worden verplaatst om tegemoet te komen aan hun voorbereidingen.

Door de wedstrijd te verplaatsen heeft PSV meer tijd om zich voor te bereiden op hun terugkeer in de competitie. De wedstrijd staat gepland op 24 augustus in het Philips Stadion.

De afgelopen jaren hebben Europese clubs verzocht om uitstel van Eredivisie-wedstrijden, waardoor ze extra tijd hebben om zich voor te bereiden op Europese competities. Dit maakt deel uit van de ‘veranderingsagenda’ van 2018, als je wilt.

Het doel van deze strategie was dat de Eredivisie naar de top acht van de UEFA-coëfficiëntentabel zou gaan. De Nederlanders staan ​​momenteel zesde.

Ruud van Nistelrooij vs. Rangers FC, play-off UEFA Champions League. Rangers ging door naar het ‘postseason’ na het verslaan van Union Saint-Gilloise van België met 3-2 op aggregaat. In de heenwedstrijd wonnen de Belgen met 2-0, maar in de tweede game wisten de Rangers te reageren met een 3-0 overwinning in Glasgow.

Het belang van plannen

Volgens een KNVB-persbericht: “Eredivisie-wedstrijden kunnen worden verplaatst als Nederlandse deelnemers aan (kwalificatie voor) de Champions League, Europa League of Conference League aangeven dat ze zich daardoor beter kunnen voorbereiden.” Als het Eredivisie-schema het toelaat en de gemeenteraad van de thuisploeg een nieuwe datum goedkeurt, wordt de wedstrijd opnieuw ingepland.

EREDIVISIEDUEL PSV - FC VOLENDAM VERPLAATST NAAR WOENSDAG 31 AUGUSTUS
EREDIVISIEDUEL PSV – FC VOLENDAM VERPLAATST NAAR WOENSDAG 31 AUGUSTUS

Moet Rangers proberen PSV Eindhoven over te halen de wedstrijd te verplaatsen?

Sommigen betwijfelen of Rangers een soortgelijk verzoek aan de SPFL moet doen vanwege de snelle nadering van het WK in Qatar.

Hoewel Schotland notoir provinciaal is, hebben Rangers het recht om de vraag te stellen, en velen geloven dat de oostkant zich zal bezighouden met uitgebreide politieke houdingen als reactie op een dergelijk verzoek.

Tussen de eerste en tweede etappe moeten Rangers naar Easter Road reizen en Hibs spelen, twee teams met een reputatie voor fysiek spel.