Bundesliga begonnen met spektakel: check hier alle Nederlanders, toptransfers en de data van topduels

Bundesliga begonnen met spektakel: check hier alle Nederlanders, toptransfers en de data van topduels; De afgelopen tien jaar is de kampioen van de Bundesliga hetzelfde team geweest. Het is opmerkelijk. Bayern München heeft onlangs een bolwerk op de Duitse voetbalmarkt gevestigd, ondanks het feit dat het de afgelopen vier jaar slechts één titel won.

Bundesliga begonnen met spektakel: check hier alle Nederlanders, toptransfers en de data van topduels
Bundesliga begonnen met spektakel: check hier alle Nederlanders, toptransfers en de data van topduels

Met spelers als Ryan Gravenberch, Matthijs de Ligt en Noussair Mazraoui hopen ze dit seizoen elf wedstrijden op rij te winnen. Hoe dan ook, de prestatie van de Duitse kampioen op vrijdagavond was bemoedigend. De Frankfurt Eintracht werd tijdelijk on hold geplaatst.

Het is een Nederlandse uitdrukking.

Er is momenteel een omvangrijke Nederlandse bevolking in Bayern München. Naast Mazraoui waren ook Ryan Gravenberch en Matthijs de Ligt succesvol deze zomer. Niet alleen Joshua Zirkzee is gebonden aan een contract, maar iedereen ook. De belangrijkste tegenstanders van Bayern lijken Borussia Dortmund en RB Leipzig te zijn, beide met Nederlandse spelers.

Naast Daley Sinkgraven, Michel Bakker en Timothy Fosu-Mensah heeft Leverkusen vier Nederlandse verdedigers aangetrokken. Mark Flek is van plan om dit seizoen weer voor Freiburg te spelen en Micky van de Ven is weer in de race voor een plek bij VfL Wolfsburg.

Bayern München heeft deze zomer het meeste geld uitgegeven. Met vier concurrenten kwam er minimaal 137,5 miljoen euro op tafel. Bovendien hield Borussia Dortmund hun offensieve inspanningen niet tegen. In totaal werd er 86 miljoen euro geïnvesteerd in slechts vier spelers.

Drie Ajacieden werden naar Duitsland gehaald door twee clubs,

die ook spelers van PSV kochten. Freiburg betaalde 8,5 miljoen euro voor Ritsu Doan, terwijl Eintracht Frankfurt mogelijk Mario Gotze nog kan overnemen voor 4 miljoen euro.

Lopes werd na 25 minuten van het veld gestuurd omdat hij een ontsnapping uit Ajaccio had gesaboteerd, waardoor Lyon zonder keeper moest spelen. Mangani zette de penalty om in het doelpunt.

Bundesliga begonnen met spektakel: check hier alle Nederlanders, toptransfers en de data van topduels
Bundesliga begonnen met spektakel: check hier alle Nederlanders, toptransfers en de data van topduels

Door blessures zat Ajaccio ook een flink deel van de eerste helft zonder speler. Hamouma kreeg een tweede waarschuwing voordat hij werd ontslagen. Ondanks tien tegen tien in de tweede helft behield de ploeg van Bosz de voorsprong. Vorig seizoen verbood Lyon’s achtste plaats in de Ligue 1 de club om deel te nemen aan Europa.