ADO-coach Kuijt begint trainersloopbaan met afstraffing tegen Heracles

Dirk Kuijt kende vrijdag op hun eerste dag als trainer betaald voetbal een slechte start. ADO Den Haag versloeg de voormalig Oranje-international met 4-0 in een krachtmeting tegen Heracles Almelo, die vorig seizoen degradeerde uit de Eredivisie.

ADO-coach Kuijt begint trainersloopbaan met afstraffing tegen Heracles
ADO-coach Kuijt begint trainersloopbaan met afstraffing tegen Heracles

De fantastische vrije trap van Marko Vejinovic in de derde minuut van de wedstrijd in Almelo was voor de ploeg van Kuijt de enige kans om te voetballen alvorens te verliezen. Twee treffers van Samuel Armenteros zorgden voor 3-0 in slechts 34 minuten spelen.

Nikolai Laursen had voor rust een goed beeld van de eindstand. In de 62e minuut kwam Armenteros dicht bij het voltooien van een hattrick, maar kwam te kort. Een strafschop werd gemist door de 32-jarige Zweedse speler, die de afgelopen twee seizoenen in de Verenigde Arabische Emiraten verbleef.

Vrijdag voegde Heracles een nieuwe trainer toe in John Lammers. Na te zijn gedegradeerd, werd de 58-jarige Brabander gekozen om de Overijsselse club te leiden. Ze hadden al meer dan tien jaar niet meer in het tweede niveau gespeeld.

FC Eindhoven won in de Brabantse derby met 1-3 van FC Den Bosch. Naoufal Bannis en Collin Seedorf scoorden elk een doelpunt toen het team van Rob Penders na 33 minuten naar een 3-0-voorsprong racete. Den Bosch kon ondanks de inspanningen van Soufyan Ahannach voor de thuisploeg slechts één doelpunt maken.

Dirk Kuyt was de leidende kandidaat om Dick Advocaat te vervangen bij Feyenoord.

Desondanks kreeg Arne Slot de voorkeur van technisch directeur Frank Arnesen. “Kon ik dat destijds wel? In mijn optiek was het beste wat me had kunnen overkomen, dat ik besloot het niet te doen. Dat heeft niets met Feyenoord te maken, maar het gaf me de kans om te ontspannen.” “

De hoofdtrainer van ADO Den Haag wil niet bevestigen of hij ooit de leiding zal hebben over Feyenoord. Zijn primaire doel is om te presteren met zijn huidige team. “Ik heb geleerd om elk jaar te genieten van wat het is. Of en of Feyenoord onderweg is? Ja, maar niet in werkelijkheid. Als speler heb ik non-stop geroepen dat ik terug wilde, maar dat ga ik niet doen.” dat in deze tijd.”

ADO-coach Kuijt begint trainersloopbaan met afstraffing tegen Heracles
ADO-coach Kuijt begint trainersloopbaan met afstraffing tegen Heracles

Vrijdag voegde Heracles een nieuwe trainer toe in John Lammers. De Overijsselse ploeg huurde na de degradatie de Brabantse coach in, een 58-jarige man. Ze hadden al meer dan tien jaar niet meer in het tweede niveau gespeeld.