Tweevoudig wereldkampioen Alonso volgt Vettel op bij Aston Martin

Tweevoudig wereldkampioen Alonso volgt Vettel op bij Aston Martin; Sebastian Vettel is vervangen door Fernando Alonso, een viervoudig Formule 1-kampioen, bij Aston Martin. In 2023 vervangt Alonso Vettel, die met pensioen gaat, zo maakte het team maandag bekend. Sebastian Vettel maakte afgelopen vrijdag bekend dat hij de Formule 1 gaat verlaten na twee seizoenen bij Aston Martin.

Tweevoudig wereldkampioen Alonso volgt Vettel op bij Aston Martin
Tweevoudig wereldkampioen Alonso volgt Vettel op bij Aston Martin

Tijdens het komende winterraceseizoen zal Fernando Alonso overstappen op een Aston Martin. Spanjaard, 41 jaar, tekent een meerjarig contract. Als nieuwe coureur voor Aston Martin neemt Alonso de stoel van Sebastian Vettel in. De viervoudig kampioen kondigde vorige week zijn afscheid van de Formule 1 aan na vijftien jaar in de sport. Fernando Alonso, tweemaal wereldkampioen.

De beslissing van Alonso lijkt een vergissing te zijn. Aston Martin staat respectievelijk op de tiende plaats en Alpine op de vierde plaats in het constructeurswereldkampioenschap. Verder heeft de club hoge doelen. Het inhuren van Fernando Alonso is volgens Aston Martin “een belangrijke verklaring van onze intentie om een ​​competitief Formule 1-team te worden”.

Alonso nam een ​​racevakantie in 2019 en 2020. De enorme ongelijkheid tussen de eliteteams en de kleinere stallen heeft paardenraces saai gemaakt voor de Spanjaarden. Na deelname aan de Dakar Rally, IndyCar en de 24 uur van Le Mans maakt hij in 2021 een comeback in de Formule 1 met Alpine.

Onder leiding van de tweevoudig wereldkampioen Formule 1 lijkt Aston Martin een veelbelovende toekomst tegemoet te gaan. De beste en slimste van de grootste worden elk jaar naar de ploeg getrokken. Ik geloof dat de Silverstone-faciliteit van het team eveneens goed is uitgerust met ultramoderne machines. Er is niet langer een superieure winnaarsmentaliteit en visie in de Formule 1. Alonso gelooft dat dit hem een ​​geweldige kans biedt als resultaat.

Alonso heeft 32 races gewonnen tijdens zijn 19 seizoenen in de Formule 1. Hij won de kampioenschappen in 2005 en 2006 met een totaal van zeven overwinningen per seizoen, samen met drie resultaten op de derde plaats.

Vanwege zijn deelname aan verschillende series was hij in 2019 en 2020 afwezig van de grid. Deze initiatieven waren onder meer de Indianapolis 500 occasions in 2017 en 2020. Fernando Alonso had een auto die in staat was om de race vorig jaar 27 ronden en langer te winnen. tot een motorstoring met nog minder dan 20 ronden te gaan.

Nadat Fernando Alonso

zich bij het team heeft gevoegd om de positie van Sebastian Vettel in te nemen, zal Lance Stroll in 2023 voor Aston Martin rijden. Oscar Piastri, een veelbelovende jonge coureur, kreeg de kans om zich bij Alpine te voegen nadat Fernando Alonso was vertrokken. De Alpine-reservecoureur voor 2021 heeft zes overwinningen in 23 F2-starts en is zesvoudig F2-kampioen.

De tweevoudig wereldkampioen coureur lijkt meer bij Aston Martin te passen dan bij Ferrari. Het team is altijd op zoek naar mensen die veel hebben bereikt. Ik ben me ervan bewust dat het team beschikt over de modernste technologie op het hoofdkantoor in Silverstone. Er is niet langer een superieure winnaarsmentaliteit en visie in de Formule 1. Dit is een fantastische kans voor Alonso.

Tweevoudig wereldkampioen Alonso volgt Vettel op bij Aston Martin
Tweevoudig wereldkampioen Alonso volgt Vettel op bij Aston Martin

Alonso heeft in het verleden deelgenomen aan Formule 1-wereldkampioenschappen voor Minardi, Renault, Ferrari en McLaren. In elk van de voorgaande acht races eindigde hij bij de top drie. De Alpine-coureur staat daardoor nu op de achtste plaats in het algemeen klassement.

Hij blonk uit als Renault-coureur voordat hij bij McLaren kwam. Lewis Hamilton kwam bij McLaren na een moeilijk eerste seizoen daar, maar vertrok na slechts één campagne. Hij kwam twee keer binnen één punt van het winnen van het kampioenschap tijdens zijn vier jaar bij Ferrari. Door een contractgeschil met Ferrari keerde hij terug naar McLaren, maar de beslissing mislukte en eind 2018, na twee jaar versoepeling, maakte hij zijn comeback in de Formule 1.

Fernando Alonso kwalificeerde zich op de eerste rij in de Canadese Grand Prix in juni ondanks het feit dat het de hele race flink heeft geregend, wat aantoont dat hij nog steeds tot de beste coureurs ter wereld behoort. Bovendien plaatste hij in acht van de voorgaande tien evenementen waaraan hij meedeed in de top drie.